Gönderen Konu: Kılıçlar Denizi - Genel  (Okunma sayısı 109636 defa)

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
  • Toprak, sana karışalım.
Ynt: Genel
« YANITLA #40 : Ara 31, 2010, 22:40:07 »
Yeni yıl.. Her kültürün, her ailenin, her devletin, her insanın farklı girdiği bir miladi değişim..
 Aslında insanlar inanmak istedikleri şeyi kutluyorlar bir sene daha yaşlandıklarını değil, insanlarımızı yadırgamıyorum neden kutluyorsunuz siz Hıristiyanmısınız vs. şeklinde ?
Çünkü hepsinin yüzlerinde öyle bir ifade var ki insanda kabullenme hissi yaratıyor.. Herkeste bir bitkinlik bir sıkılmışlık var, en delidolu en kıymetli insanlarımızın sinesine çektiği çok geçmişi var.. 2010 bize çok şey yaşattı.. Beraberce Kara Miğfer forumunda bunları rpler olarak paylaştık paylaşacağız inşallah.
  İşyerinde devamlı, Sokakta tanımadığımız, minibüste binbir çeşit insanın her birisi ile bütün gün yanyanayız.. Şöyle bir durun bakın atalarınızın tanışık olma veya aynı soydan gelme ihtimalinizi fazla uzak görünmeyebilir.. Hoşgörü ile bakınca toplumumuz fazlasıyla masum.. Yeteri kadar asi değil olanlara belki ama 600 sene "devletlüm bilir." mantalitesi ile yetişmiş herbir ferdimiz.. Bugün kutlayacak birşey bulamıyor da kendimizi suni eğlence kaynaklarına adıyor olabiliriz ya ona da kızamıyorum çünkü kimse neyin ne olduğunu bilmiyor..
Mutluluğu fazla uzaklarda aramayalım mutluluk bazen bize gerçekte kimsenin göremediği bir dünyada yazılmamış bir senaryoda da gelebilir..
 Yeni yıl umarım 2010 da tüm dünyanın başını ağrıtan sayısız sorunu ortadan kaldırır.. Belki insanların bu miladi değişime ilahi birşeymiş gibi bakmalarına acır da Allah bizleri ve insanları o tarifi mümkün olmayan sımsıcak ve güven dolu huzuruna dahil eder..
Hatırlamak istemediğimiz herşeyi unutmak.. Unutulmayacak şeyler yaşamak dileğiyle..
 Hepinizin değerli dostlarım yeni gelen yılı.. Huzur, Sağlık, Kazanç ve  FRP ile yaşamasını temenni ederim..
 Esen Kalın..
Burden

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #41 : Oca 05, 2011, 15:39:28 »
Oyun 3 adına herkese teşekkür ederim..

- Ryle ile başlayacağım Alois ve GM ile bitireceğim..
 Öncelikle zor günler geçirmiş olmanın verdiği sıkıntı hepimizin üzerinde, bunun hayat cenderesindeki psikolojik etkisi tartışılamaz. Umalım yeni yıl daha farklı olsun.
 Oyun adına sadece zor olanı atlattığımız için sevinçliyim, bu senaryonun "Kıyamet" kısmıydı.. Adapte olunması zor bir oyunla başladık ve elimizdeki tek şey koca bir soru işareti hazinesiydi..
 Zamanın azlığı, konunun ciddiyeti, ani bir başlangıç, grup olarak bu ve bunun gibi pek çok sorunla karşılaştık.. Ancak ifade etmek isterim ki; Oyun iyi başladı..

Karakterler henüz daha yeni oturmaya başlıyor fakat anlamlandıramadığım bazı hareketler de sergiliyorlar.. Bunlardan ilki bir Paladin'in görev aşkının onların Copper Coronet'te bağlandıkları şeyden çok daha güçlü olduğudur.. İkinci olarak diyebilirim ki karakterler kendilerini yeteri kadar açıklamadılar geldikleri ve gittikleri yer konusunda hala hiçbirşey bilmiyorum ve bu benim onlarla gireceğim daha komplike fikir alışverişlerine karşı rp ye uygun düşen bir şekilde mümkün olmuyor. Karakterlerinizin ?background?unu iyi hazırlayın detaylandırın ve hatta biyografiler sekmesi açalım..

Grupta bir yandan "Divine"  güçlere sahip ruhani bir adam var, onun yanında sokakları ezbere bilen ve hayatında hiç arkadaşının bulunduğu yerlerin yakınında bulunmamış, içkiye, eğlenceye, karanlıklara alışık biri.. Öte yandan Ryle'nin Rivol'le hiç hukuku olmamasına rağmen Rivol'ün kazandıklarını arkadaşları ile eşit miktarda paylaşması var.. Alçakgönüllülük bazı şeylerden taviz verdiği zaman bu bile bir rp sayılır hatırlatmış olalım.. Tevazu her sorunu ortadan kaldıran bir faktör oluyor bu da güzel bir şey..
 Alois ise daha önceden Şövalye ile tanışık, o sebepten aynı dolaptan giyinmeleri hayat vizyonları adına bir sıkıntı oluşturmuyor. Alois bu topraklara uçsuz bucaksız "High Forest" tan gelmiş ve ustası Sriksus ile "River District" te ikamet etmektedir..

Ryle; Son olarak sana da söylediğim gibi Kılıçlar DENİZİ başlığı altındaki şahsi fikirlerini genelde hep bulunmakta olduğun Copper Coronet'te beyan edersen hem han boş kalmamış olur hemde senin hakkında fikir sahibi olmaya devam ederiz.
 NOT;
 "Amn'in Gölgeleri" adlı konu Rivol'ün geçmişi ve Amn içinde geçirdiği diğer günlerle alakalı olacaktır.
 Masada sınıflar bazında ayrımcılık yapmak, üstünlük taslamak, bahaneleri?rp? ye mal etmek, oldukça yanlış olup bir Şövalyenin kutsal öğretilerine ters, asırlarca buda-laşmış bir idea olma dilemmasının ötesine taşınamaz.. (Etnik bir ayrımın olmayışı güzel oluyor şayet ırk hedefli bir siyasetle oyun masasına oturulsa Aasimar olarak kitabın da belirttiği gibi öne atılmam gerekecek, oysa tam aksine geri planda duruşum bundan doğacak herhangi bir şeye meydan vermiyor..) Herkes de böyle davranmalı kanaatindeyim..

GM;
 Dungeon Master olmak bir hayli zor zanaattir, özveri, dikkat, heyecan, zeka ve istek gibi çok geniş kapsamlı niteliklere sahip olmayı gerektirir. Bu bileşenleri bünyesinde barındıran ve bunları bizim lehimize kullanan Kharnos'a da ayrı bir teşekkür ediyorum.. Eminin zamanı olmadığından oyunlarla alakalı birtakım çalışmaları yapamıyor ancak final ayı olması sebebiyle oldukça yoğun bir çalışma temposunda ona da kolaylıklar diliyorum..
 Herkesin daha iyi oyunculuk, daha ayrıntılı hazırlanma ve özveri göstermesi dileğiyle..

Zengal Darkskull..
Burden

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #42 : Oca 05, 2011, 19:28:53 »
Sevgili arkadaşım Nazım,
        Sanki, oyunu sadece kendi gözünden görüyormuşsun gibi geldi bana. Bu oyunda seni görev aşkı tutuşturuyor. Ryle'yi ise Athkatla'nın geleceği. Çok farklı konular, onun için birkaç yanlış düşüncelerin var diye düşünüyorum. Bir paladinin kutsal görevi diyorsun. Sen tapınak için yapıyorsun bu görevi, Alois senin için yapıyor ben ise sadece Şehrim için yapıyorum. Bu konuşma çok öznel olmuş. Eğer bütün karakterler hakkında yorum yapmanın daha genel olmasını isterdim. Senin görev aşkın benim Copper Coronet aşkım'la bana göre eşittir. Hatta bana göre benim Copper Coronet merakım ve aşkım, senin LATHANDER sevginden daha yüksek bile olabilir. Karakterlerin tanımı hakkında ki konuşmalarında ise Ryle'yi özetledim ve bundan fazlasını bilmeniz gerekmiyor diye düşünüyorum. Ryle'nin karakter özelliklerinden birisi , geçmişini anlatmaktan hoşlanmaması dır. Birde birbirimizin geçmişini dinleyecek kadar zamanımız mı oldu ki? Para konusuna da gelince Ryle'de arkadaş saydıkları için genelde eşitlikten yanadır. Bir Thief olarak görmeyelim Ryle'yi lütfen :). Düşüncelerin için teşekkür ederim kardeşim. Ama şu an bile sen görevin sonunu düşünürken, ben Athkatla'nın şuan ki durumundan biraz daha mutlu olarak sezon sonu eğlencelerine hazırlanıyorum :)

Sevgilerimle

Ryle!
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #43 : Oca 05, 2011, 23:41:16 »
Kendi adıma teşekkür ederim Zengal. GM'lik zor zanaat, sizin gibi iyi oyunculara ve Faerûn gibi benden çok daha eski bir dünyaya layık bir GM olmak daha da zor, ama ben bu zorluktan o kadar keyif alıyorum ki anlatamam. Zaten GM'lik, hani şu çok sevmezsen asla yapamayacağın işlerden birisi. Evet final dönemim ve bu aralar gerçekten çiledeyim. Bir geçsin hele, hepimizin rahat olacağı bir dönemde bomba gibi bir oyunun sözünü vereyim sizlere. Oyunculukta elbet birbirinizin gözüne çarpan hatalarınız olabilir, ama zamanla hem hatalar düzelir hem bakış açıları değişir, daha çok oyun var önümüzde, yeni başlıyoruz. Ben iyi gittiğinizi düşünüyorum ve bütün karakterler kendilerini senaryonun örgüsüyle ilişkilendirecek sebeplere sahip olduğunda uyumunuz çok daha üstün olacaktır.

Saygılar.
Belirli bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur. İşte bu noktaya erişmek gerekir.
Franz Kafka

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #44 : Oca 06, 2011, 11:17:38 »
Güzel paylaşımlar bunlar :)
Elinize, dilinize,beyninize sağlık dıyorum.
Oyunumuz gayet güzel oyunda benim bir amacım yok ama sonuçta dostlarım için uğraşıyorum.
gereken zaten hakkımı alıyorum.
İnşallah tam olarak oturtduğumuzda daha kolay ve rotamızı rahat belirleyeceğiz :)

Saygılar...
DOLDUR HANCI

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #45 : Oca 06, 2011, 11:28:36 »
Şunu unuttum arkadaşlar...
Ben gayet açıklamamı yaptım karakterim olarak, fazla yazı yazmayı sevmiyorum.
Oyunda herkes tamam bir şeyin peşinde ama oyunda (Nazım) herkes özgürdür.
Herkes istediğini yapar bunlara karışılmaz değil mi?
Neyse, gerekeni zaten yapıyorum. Teşekkürler.
DOLDUR HANCI

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #46 : Oca 07, 2011, 11:43:03 »
Sevgili arkadaşım Nazım,
        Sanki, oyunu sadece kendi gözünden görüyormuşsun gibi geldi bana. Bu oyunda seni görev aşkı tutuşturuyor. Ryle'yi ise Athkatla'nın geleceği. Çok farklı konular, onun için birkaç yanlış düşüncelerin var diye düşünüyorum. Bir paladinin kutsal görevi diyorsun. Sen tapınak için yapıyorsun bu görevi, Alois senin için yapıyor ben ise sadece Şehrim için yapıyorum. Bu konuşma çok öznel olmuş. Eğer bütün karakterler hakkında yorum yapmanın daha genel olmasını isterdim. Senin görev aşkın benim Copper Coronet aşkım'la bana göre eşittir. Hatta bana göre benim Copper Coronet merakım ve aşkım, senin LATHANDER sevginden daha yüksek bile olabilir. Karakterlerin tanımı hakkında ki konuşmalarında ise Ryle'yi özetledim ve bundan fazlasını bilmeniz gerekmiyor diye düşünüyorum. Ryle'nin karakter özelliklerinden birisi , geçmişini anlatmaktan hoşlanmaması dır. Birde birbirimizin geçmişini dinleyecek kadar zamanımız mı oldu ki?

Sevgilerimle

Ryle!
  Oyunu elbette kendi gözümden görüyorum ben bir player'ım DM değil Ryle.
 Beni tutuşturan görev aşkı evet.
 Ryle'yi ise bu şehirli olması, ikisi gerçekten çok farklı şeyler.
Ben görevim için her şeyi göze alabilecekken, sende şehrin için herşeyi göze alabilirsin ancak durumlar değişirse örneğin; Şehirde bir suç işleyip işin faturası üzerine kaldığı vakit şehri terk edebilirsin.. Ben görevim ve mevkiim gereği bunu yapamam bağlılığım konusunda açıklayıcı olmuştur bu kıyaslamam..
 Şimdi öznel denmiş, sana öznel ne demektir teknik olarak ifade edeyim. Öznel; "Nesnelerin gerçeğine değil, bireyin düşünce ve duygularına dayanan." Demektir. Rivol, Lawful Good bir alignment yolcusudur ve ona göre öznel olan genelin menfaatlerini ve iyiliğin temellerini kapsar. ?Bana göre Copper Coronet  senin görev aşkından üstündür.? demek öznelliktir işte. Bana ithaf edilen şeyi alt cümlende örneklemişsin bu da ayrı bir kolaylık sağladı yazıma..
 Gelelim Rivol'ü anlamak konusuna..
 Polis birimleri gibi düşünebilirsin bunu.. İstihbarat ve icraat konusunda yetkili merci onlardır (Gül Kubbe), sen o şehri çok seven bir yerli olabilirsin ancak ne olduğunu bilmediğin takdirde ve sana yetki verilmediği müddetçe  Coronet'te  yapacağın pek fazla hatırı sayılır bir şey yok.
  Rivol'ün çok geç haber verdiğini ve kendi bazı işlerini hallettiğini düşün, gayet de yapabileceği bir şeyken o görevinin gereği en kısa ve en temiz şekilde inisiyatifini kullanarak hiç tanımadığı handan topladığı bir adamı seve seve grubuna kattı. Bu da Lathander sınırları içinde ona verilen hoşgörü, insan duyarlılığından kaynaklanmaktadır.

Şimdi, ben geçmişim hakkında fazla detay vermeyi seven bir adam değilim dersen.. Profesyonel bir katil veya bir mahkumun ifadelerini kullanmış gibi oluyorsun. Oysa ki ben; "İkinci olarak diyebilirim ki karakterler kendilerini yeteri kadar açıklamadılar geldikleri ve gittikleri yer konusunda hala hiçbirşey bilmiyorum ve
 bu benim onlarla gireceğim daha komplike fikir alışverişlerine karşı rp ye uygun düşen bir şekilde mümkün olmuyor. Karakterlerinizin ?background?unu iyi hazırlayın detaylandırın ve hatta biyografiler sekmesi açalım."  Senelerce oyun tarzlarınızı ve hangi olaya ne tepki verdiğinizi çok iyi biliyorum hangi dönemeçte kim ne diyecek, olaylar karşısında davranışlarınız ne olacak size oynattığım oyunlarda bunları gördüm. Şimdiki psikolojiyi de çok iyi biliyorum ama ben yine de daha oluru için uğraşıyorum. Eğerki geçmişten bahsetmeyi sevmiyor, olaylara karşı ben özgürüm tavrı almaya devam ederseniz, benimle yola devam edeceğiniz süre zarfında haklı olarak aklımdan geçenleri anlatmam, beni takip eden adamlar haline dönüşürsünüz..
 Bu da sizin tercihiniz..

Esen Kalın..
Burden

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #47 : Oca 07, 2011, 16:14:22 »
Kardeşim. Haklısın biraz tabii. Yakında her şey rayına oturacaktır.  Bu güzel ve uzun yazın için de teşekkür ederim. Dediğim gibi, Ryle'nin tarzı :). Biyografiler sekmesi güzel olabilir. O zaman Biyografi yazılarına başlamak üzre müsade istiyorum.

Görüşmek üzre.
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #48 : Oca 25, 2011, 23:41:18 »
Selam yoldaşlar. Bu aralar pek aktif değilim, lakin bunlar yoğunluğumun son günleri. Bu arada Emin de karakterini paylaştı. Burada bir not düşmek isterim. Oyuna girmeden evvel Emin karakteri üzerinde biraz oynama yapmaya devam etti. Daha önce incelemiş olduğunuz kafa kağıdını unutun. Biraz handikap alarak çok daha tehlikeli bir silahşöre dönüşüverdi. Böylesi sanırım hepiniz için daha iyi olacaktır.
Belirli bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur. İşte bu noktaya erişmek gerekir.
Franz Kafka

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #49 : Oca 26, 2011, 23:05:51 »
Pek problem olmadı benim için. Bende bayağıdır çevrimdışıyım. Staj defteri, dersane, okul, sınavlar beni meşgul etti. Tamura(Emin)'in karakterini okudum gayet başarılı tebrik ediyorum burdan kendisini.

Saygılar, sevgiler.

Meldor

• Tayfa
  • - 6 -
  • "Asla bensiz içmesin."
« YANITLA #50 : Oca 27, 2011, 02:43:33 »
Teşekkürler dostum. Her şey Muran için ;) çalışmalarım devam ediyor.
Scimitar

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #51 : Oca 30, 2011, 19:44:29 »
*Tamura kalbinin ışıltısı ile renk ve şeref verdin..
 Sevgili Athkatla'nın günahla kirlenmiş sokaklarına merhametle bakmayı bilen bir diğer yoldaşla yan yana yürümek, ruhumu verdiğim Işığın yolunda bana bir ışıltı daha katıp yürüğüm karanlığa daha güçlü ve kararlı ilerlememi sağlayacak..
 Aramıza Hoşgeldin..
Bitmeyen savaşa ve Unutulmuş Diyarların iyilik kardeşliğine.. :)

Burden

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #52 : Oca 31, 2011, 13:56:13 »
Bu hafta sonu kaldığımız yerden devam etmeyi teklif ediyorum.
NOT: Goblinlerimden korkun.
Franz Kafka

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #53 : Oca 31, 2011, 18:10:16 »
Woouuwwww!!!
1 aydır beklediğim sözdü işte bu! :). Ben seve seve katılırım :)

NOT: Goblinden korksaydık yabana çıkmazdık :D

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #54 : Oca 31, 2011, 19:34:24 »
Rahat nefes alabileceğim bu birkaç gün içerisinde günlüklere kastırıp yetiştirmek gibi bir planım var. İkincisi garanti yetişir ama üçüncüsü için söz vermeyeyim bu hafta. Sonra bütünleme sınavlarım başlıyor, arada bir oyun atalım herkes müsaitse.
Franz Kafka

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #55 : Oca 31, 2011, 22:08:20 »
Günlükler konusunda yardımcı olabilirim..
Pazar'a programımı FRP olarak kaydediyorum o halde..
 Upper Intermediate derslerimin saatleri değişmesse aynı saatte İlker'in demonlarıyla savaşmayı kabul ediyorum :)
Burden

Meldor

• Tayfa
  • - 6 -
  • "Asla bensiz içmesin."
« YANITLA #56 : Şub 01, 2011, 00:33:32 »
Rivol, gönül verdiğin ışığın en tepeye ulaşsın sevgili dostum. Sizin gibi değerli şahsiyetler ile yan yana yürüyeceğim için biraz heyecan ve sabırsızlık içerisindeyim. İşinize yarayacağını düşündüğüm iki arkadaş ;) ve ben elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret edeceğiz. Sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyor ve hoşbulduk diyorum.

Not: GM' im işin zor be :P
Scimitar

Meldor

• Tayfa
  • - 6 -
  • "Asla bensiz içmesin."
« YANITLA #57 : Şub 01, 2011, 15:21:54 »
Arkadaşlar, az önce aldığım bir telefon sonucunda pazar günü için de çalışmam gerektiğini öğrendim. Normalde 3 gün sürmesi planlanan iş pazara sarkmış. Sizlerden özür diliyorum.

Saygılarımla.
Scimitar

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #58 : Şub 01, 2011, 23:55:32 »
Bakalım, bugün aldığım bir habere göre benim durumum da %100 kesin değil, kesinleştirmeye çalışacağım.
Franz Kafka

Meldor

• Tayfa
  • - 6 -
  • "Asla bensiz içmesin."
« YANITLA #59 : Şub 02, 2011, 18:42:21 »
Pazar günü saat 1' de beni işim bitiyor arkadaşlar. Oyun için geç olmaz derseniz oynayalım. Herkesin evi de yakın zaten zaman açısından problem de olmaz. Ne dersiniz?
Scimitar