Gönderen Konu: Kılıçlar Denizi - Genel  (Okunma sayısı 109637 defa)

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
Ynt: Genel
« YANITLA #20 : Ara 21, 2010, 11:38:02 »
:) Teşşekürler ılkharnos (DM)
Mesele yer altından yer üstüne çıktığımızda... neler ile karşılacagımız.
Her oynumuzda k gibi bir şehir daha perişan halde :D
DOLDUR HANCI

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #21 : Ara 21, 2010, 14:36:57 »
Gençler size bir bilmece.. Hazır olun :)

Kuyruğunu çekmeden uçmayan demir gagalı kuş nedir ?

:D :D :D
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #22 : Ara 21, 2010, 15:27:46 »
"İlk Kez 2005 yıllarında Nazım(zengal)'dan duydum merak ettim ve amatörce oyunlara daldım. 2005 yılından beri ilgim oldu. Hala da ilgim var  . Nazım'a ve Nazım'a öğreten İLKER abimize cok teşekkür ediyorum  Frp üzerindeki en büyük hedefim profesyonel bir oyuncu olup abilerimin (İlker abi, Aramil, Calahan, Antuan, Zulkhir ve Zengal) yanında oynayabilmek "

Handa kendimi tanıtırken geçen sene yazdığım yazı. Ben hedefime ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum artık. :) Profesyonel bir düzenbaz oldum :P :) Sizlerle bunu paylaşmak istedim hehe :)

Saygılar.
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #23 : Ara 21, 2010, 17:19:31 »
Cevap Ok :)
DOLDUR HANCI

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #24 : Ara 21, 2010, 17:21:10 »
Hayırlısı Olsun kardeşim Düzen bazında :D
Ama gerçekten gurur verici bir şey bu!
Teşşekürler Nazım ve İLKER ABİ!
DOLDUR HANCI

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
  • Toprak, sana karışalım.
« YANITLA #25 : Ara 25, 2010, 23:13:02 »
 Aydınlıkarla..
 Gökhan ince bir espri yapmışsın hoşuma gitti kardeşim..  =)
''Kıyamet'' adında eş düşündüğümüz son oyun için Kharnos'a bir daha teşekkür ederek Deneyim Puanları bölümünde  bu oyunda kanalizasyonlarda gerçekten Rivol ve Alois'e iyi yoldaşlık eden Ryle karakterini tebrik ediyorum..
 Aasimar'ın Darkvision kabiliyeti konusunda bu ne Kharnos'un ne de benim oyunda aklımıza sanıyorum heyecandan gelmedi ve benim ışık konusunda boşuna çok titiz davramama neden oldu ama önümüzde daha çok karanlık olacak ..
 Lathander'in daim takipçisi Rivol de zifiri karanlığa suni ışık kaynaklarıyla yürümesi gerekmediğini herkese gösterecek ve böylece karanlığın hiçbir türlüsünden etkilenmediğini derin mavi gözlerinde ispatlayacak..
 ''Kıyamet'' senfonisine en içten dileklerimle..
 En yakın Pazar görüşmek ve Amn coğrafyasında tarih yazmak dileğiyle !
Burden

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #26 : Ara 26, 2010, 00:28:19 »
Teşekkür ederim kardeşim. Oyun hepimizin çabaları sonucu buraya geldi. Takım ruhu olmasa buralara kadar gözlerimiz açık gelemezdik :). Biz bir zincir gibiyiz, bir halkayı koparırsan bütün zincir dağılır :).

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #27 : Ara 27, 2010, 13:01:49 »
Evet oyuncular size sesleniyorum, birdahaki toplantı tarihi hakkında ne düşünüyoruz acaba ? Boş bir gün bulalım bir kaç gün içinde ona göre ayarlayalım herşeyi :)

Sevgiler.

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #28 : Ara 28, 2010, 11:30:12 »
Ryle senin O karanlık hanında Toplanmayı düşünmüyoruz bidaha :) (şaka) 
Teşşekurler Rivol!
Bugun salı ne zaman buluşalım ?
DOLDUR HANCI

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #29 : Ara 28, 2010, 11:45:18 »
Kharnos'la biraz bu konu hakkında konuştuk. Eğer yılbaşı sonrası kimse dağılmaz -kendini toplayabilir- ise 02.01.2011 tarihinde uygun olabilir diye düşündük size uygunmudur ?

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #30 : Ara 28, 2010, 11:47:39 »
  Alois;
 The Copper Coronet'te zaman hatası yapıyorsun, mantıken bu olaylar olurken hanlarda oturup konuşmamız imkansız, zamanı açıklayayım..

Kaptan Dold'un grubu alt edildikten sonra Copper Corenet'e gidildi varsayıldı.
Ryle'nin; "Sabahın erken saatlerinde The Copper Coronet hanının kapısından Ryle'yi almak için girerkenki yüz ifadesinden çok uzaktı. Ryle yokken neler değişmişti. Dold'un konuşması Alois'i Bayağı sevindirmiş. Bütün bunları saniyeler içinde kafasından geçiren Ryle, Alois'e bakarak;

"Dostum, normal insanlar gibi(olaydan haberi olmayan halk) Shieldmeet gününün mutluluğunu yaşıyorsun sanırım. Herşey yeni başlıyor aslında. Yemi yuttuk, büyük balık gelilyor!
"
 Yazısı olayı anlamış olduğunu gösterir ilkinde o da en baştan geçti ama küçük bir düzeltmeyle olayı oyundaki olaylara paralel aldırdım..
 Şurada ifade ettiğim gibi ; "- Harekete şafak söktüğünde geçtim ve hiçbirşey yitirmedik merak etme, yalnız düşün, şu var ki şehirde tüm sokaklar hatta ''The Mithress'' gibi ünlü, pahalı ve güzel mekanlar dahil her taş yerinden oynasa ne yapardık ? Oynadığını düşünelim ve ona göre davranalım.. Öncelikle bunu kimin yapacağını biliyoruz ama nasıl yapacağını bilmiyoruz, öğrendik varsay ve devam edelim, üzerimize gölge eden  -Ben tarihim ! diye harkıran şu açgözlü yapılara bir bak, gerçekten tarih olsalar bu kaderi hakedecek ev sahiplerine evlik yaparlarmıydı..

Bu şehir tamamen bir gaflette ölüme sürükleniyor, şehrin her köşesi buram buram ihanet kokuyor, heryer acı bir rüşvet yalanını haykırıyor, duvarlardan çıkmakta olan karanlığı görebiliyorum.. ama herşeye rağmen gülümsüyorum ve şaşırdığın kadar sakinim neden bir düşün bakalım yarı sivri kulaklı arkadaşım..
Bak keşiş monk Alois nasıl da anladı, merakın ve şaşkınlığın yeri, fakat şu an yaptığımız yapacaklarımızın bir önhazırlığıdır..
"

Olayları olmuş kabul edersen şu anda oturacak bir hanımız olmaz ve The Copper Coronet'te bir işe yaramaz ve iş artık oyunun ara sokaklarında koşturmaya döner burada yaptığımız şey şuan itibariyle yukarıda da bahsettiğim gibi olmuş olayları varsayım olarak ele almak ve henüz yıkılmamış şehir sokaklarında yürüyerek neler olabileceğini saptamak mesela kayığın döndüğü yere gitmek.. Henüz yıkılmadan yani ;)

Buluşma zamanı olarak Kharnos'un belirlediği gün uygunum oynayalım derim..
Kendinize iyi bakın !

Burden

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #31 : Ara 28, 2010, 12:04:01 »
Boş sokaklarda askerlerin de bize destek vermesini istiyorum...
Daha büyük balığı kalabalık harcarız diye düşünüyorum.

Saol knkada . Buluşma zamanı pazar olur yani oyuna başladığımızda!
DOLDUR HANCI

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #32 : Ara 28, 2010, 12:11:25 »
Aslında Alois'in yazdığı gibi de olabilir. Güzel bir role play olabilir. Ama biz şu an tam olarak Alois'in dediği gibi gitmiyoruz. Açıkcası ben yoruma göre cevap atıyorum. Ryle her türlü rolunu yapar, zaman size kalsın :)

Cumartesi günü uzun bir uyuma seansından sonra pazar bende uygun olabilirim :)

Alois

• Tayfa
  • - 4 -
« YANITLA #33 : Ara 28, 2010, 13:01:51 »
Yani demk oluyo ki pazar günü ?
DOLDUR HANCI

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #34 : Ara 28, 2010, 13:03:07 »
Ryle;
 Savaş başladıktan sonraki gibi olamaz, çünkü konsept ve zaman mefhumu tamamen kaotik ilerler.. Ortada Copper Coronet'in kalacağı bile meçhul olur bunu az önceki yazımı "dikkatli" okuyan anlayacaktır. Bu da roolplay açısından oyunda yapmak istediklerinle aynı gider fakat hep "DM'nin tasfir ettiği sokaklar kadar oynarsın" kendin birşeyler katmak istesen o da olmaz, senaryonun gidişatını karıştırırsın yani sürekli dejavu olmak gibi birşey vücuda gelir..

Eski oyunlarımızdan "Bartolymus" şehri ve Halfling (Rolf, Arthas, Raziel) şehri senaryolarımız gibi birbirine karışır..
 O sebepten eğer ki savaş öncesi oynamak, henüz yıkılmamış Athkatla sokaklarında keşif yapmak isteyen varsa yanımda yürüyebilir, isteyen varsa savaş anını yalnız yazmaya devam edebilir..
 Senaryo ve özgün ifadelerle "savaşın roolplay'ini" yaparsanız tamamen oyuna geçtiğimizde kafa karıştıran detaylar olarak burada yapacağınız rp'ler aklınıza gelecektir..

Esen Kalın..  :)
Burden

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #35 : Ara 28, 2010, 13:11:39 »
Dejavu olma olabilir, doğru söylüyorsun ama şöyle birşeyde düşünürsek iyi olmazmı, ne çok bir araya gelebiliyoruz ne de oyun hakkında fazla konuşabiliyoruz hemde oyundada pek roolplay açısından zengin olmuyor - zaman olmuyor-. Burada oyunda yapamadığımız konuları işlersek (Alois'in yaptığı gibi) hem fikir üretmiş oluruz, hemde daha eğlenceli olabilir. Dediğim gibi karışabilir ve dejavu olunabilir. İnsanız hata yapabiliriz. Handa geçen muhabbeti oyunda geçmiş olarak algılayıp oyun içi hatalar yapabiliriz. Eğer bunu ayırt edip  böyle birşey yapabilirsek güzel olur. Neden olmasın? Dediğim gibi ama, Ryle için farketmez.

Sevgiler.

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #36 : Ara 28, 2010, 13:28:07 »
Bu konuda Kharnos'a şöyle bir teklifim var;
  The Copper Coronet'i son oyun öncesi ve sonrası olarak bölmek olacaktır.
Benim gidişatım her seferinde bir oyun öncesinden gelmek.. Böylece ne senaryoyu oynadığımız kadar yazmak zorunda kalacağım ne de Rp yapamadığım yerlerde burada yapmamda bir sakınca olacak sonuçta oyunun gidişatını ve gelişimini etkilemeyecek.. Son oyunda yaşananların üzerine yazacak olsam ancak ilerlediğim kadar gidebilirim eğer bir kere daha geri dönmek, geçtiğim yerlere gelmem gerekirse herşeyi bir Dm gibi tamamen kafamdan oluşturmuş olurum ve bu gerçekten oyun içi için uygun olmaz.. Eğer ki bu ikisini beraber karıştırmadan yapmayı düşünüyorsanız güzel geçeceğine eminim.. Copper Coronet'e bir oyun öncesinden yazdığım yazıları başka bir başlıkta açmayı teklif ediyorum çünkü kronolojik bir sıralama hatası olur herkes buraya yazarsa.. Başlığı özelden kararlaştırıp buraya ekleyebiliriz diye düşünüyorum şu anda Rivol "The Mithrest" yolunda iken diğer yandan grup yoldaşları da ondan ayrılarak bahsettikleri şekilde devam edebilirler düzenleme konusunda yardımım olacaktır..
 Konu görüşlere açıktır..
Burden

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #37 : Ara 28, 2010, 21:43:24 »
Rivol'ün belirtmiş olduğu fikir aslında hoş, lakin onun da şöyle bir varsayımı var. Her olaydan sonra handa buluşmuş olmak. Mantıken düşünürseniz bunun için de Athkatla'da olmanız gerekir. Herkes için uygunsa Rivol'ün konuyu bölme teklifi de değerlendirilip uygulanabilir, lakin bunları düşünmek benim de aklıma şöyle bir fikir getirdi. Eğer ki buraya yazarken oyunda nerede olduğunuzu irdelemek veya kronoloji hatası yapmak istemiyorsanız, bütün bu olayları bir hikâye şeklinde de aktarabilirsiniz. Yani olan bitenden yıllar sonra Copper Coronet'te oturmuş laflayan dostları oynayabilir, hikayelerinizi handaki tiplere anlatıyormuş gibi yapabilirsiniz. Tabii bu da tercih meselesi, farklı bir fikir, başladığınız gibi devam etmek isteyebilirsiniz veya fikir hoşunuza gitmeyebilir. Ortak kararınız ne ise ben gerekeni yaparım, ancak bu durumda Copper Coronet başlığını silmeksizin, bölünecek olan hikayeye yeni bir başlık açılması ve burada uyumsuzmuş gibi gördüğünüz anlatımların oraya aktarılması daha uygun olacaktır. Sonuçta herkes Copper Coronet'e gelip birşeyler içmek veya laflamak isteyebilir.
Belirli bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur. İşte bu noktaya erişmek gerekir.
Franz Kafka

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
« YANITLA #38 : Ara 29, 2010, 11:21:27 »
Kharnos;
 Mantıken benim istediğim bölüm interaktif olacak bu sadece Rivol'ün etrafında da geçebilir ama aynı şekilde Copper Coronet'e ve buraya da yazılabilir..
 Esasen birtakım ilkeler içerecek ve bunların ihlalini istemeyeceğim..
(Ör: Rp'siz ve gelişigüzel bir yazı)
 Copper Coronet ilerlisini yaşayanlar için ayırdığımız bölümse ilersini düşünenler için olacak..
Esen Kalın..
Burden

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #39 : Ara 31, 2010, 14:17:10 »
Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar :)