Eric ve Zalim Gazebo'nun Öyküsü
Yetmişlerin başlarında, Ed Whitechurch kendi oyununu oynatıyordu ve katılımcılardan birisi de Eric Sorenson idi. Eric bir oyunu tıpkı bir bilgisayar gibi oynar. Oyunu oynarken bir konuda kararını vermeden önce bütün olasılıkları dikkatle değerlendirir. Eğer yeterince zamanı varsa, en uygun çözümü daima bulur. Bunun haftalar sürdüğü de olmuştur. Bu özelliğinin dışında Eric, her açıdan olağanüstü bir oyuncudur.
Eric, Ed'in oynattığı oyunda bir Neutral Paladin oynuyordu. Aşağıdaki olay yaşandığında, bir lordun toprakları içerisinde bulunuyordu.
ED: İyi düzenlenmiş bir bahçe görüyorsun. Tam ortasında, küçük bir tepenin üzerinde bir Gazebo görüyorsun.
ERIC: Bir gazebo mu? Ne renk?
ED: (Duraksar) Beyaz.
ERIC: Ne kadar uzakta?
ED: 45 metre kadar.
ERIC: Ne kadar büyük?
ED: (Duraksar) Boydan boya 30 ft. kadar, 15 ft yükseklikte, tepesi sivri.
ERIC: Kılıcımı kullanıyor ve ona
Detect Good yapıyorum.
ED: Good değil, Eric. Bu bir gazebo.
ERIC: (Duraksar) Ona sesleniyorum.
ED: Cevap vermeyecek. Bu bir gazebo.
ERIC: (Duraksar) Kılıcımı kınına sokuyor ve yayımı ve oklarımı çıkarıyorum. Herhangi bir tepki veriyor mu?
ED: Hayır, Eric, bu bir gazebo!
ERIC: Onu yayımla vuruyorum (vurmak için zar atar). Ne oldu?
ED: Şimdi karşında üzerinde ok olan bir gazebo var.
ERIC: (Duraksar) Yaralanmadı mı?
ED: TABİİ Kİ YARALANMADI, ERIC. BU BİR GAZEBO!
ERIC: (Sızlanır) Ama attığım ok +3'lüktü!
ED: Bu bir gazebo, Eric, bir GAZEBO! Eğer onu gerçekten yok etmek istiyorsan bir baltayla doğramayı veya yakmayı deneyebilirsin, ama birisi bunu neden dener bilmiyorum. Bu bir gazebo @#$%!!!
ERIC: (Uzunca duraksar. Bir baltası veya ateş büyüsü yoktur.) Kaçıyorum.
ED: (Tamamen bıkmıştır) Artık çok geç. Gazeboyu uyandırdın. Seni yakalıyor ve yiyor.
ERIC: (Zarlarını eline alır) Belki de bir ateş büyücüsü yaratmalıyım. Böylece Paladin'imin intikamını alabilirim.
Bu noktada, git gide daha da eğlenmeye başlamış olan diğer grup üyeleri Eric'e gazebonun ne olduğunu anlatarak düzeni bir nebze de olsa sağlarlar. Eric ve Zalim Gazebo'nun Hikâyesi de böylelikle sona erer.