Gönderen Konu: Salonda Bir Gece  (Okunma sayısı 21462 defa)

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
Salonda Bir Gece
« : Tem 21, 2009, 21:52:53 »
Yaşlı adam, Anroth'un gürültülü rıhtımından uzaklaşarak evine doğru uzanan dar sokaklara daldı. Gece yarısı olmuştu ve şehrin dar sokakları kapkaranlık kesilmişti. Yaşlı adam hızlı adımlarla son köşeyi döndüğünde hanın kapısının açık olduğunu fark etti. İçerideki loş ışık sokağa taşıyor, gecenin karanlığında çevredeki binaların hatlarını çiziyordu. Adam kapının eşiğinden yavaşça içeriye daldı. Kukuletasını açtı ve mum ışığında yüzünü gösterdi. Onun geldiğini fark etmekte geç kalan hancı Rom, aniden irkildi. Yaşlı adam dikkatle fısıldadı:

"İçeride kimler var?"
Belirli bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur. İşte bu noktaya erişmek gerekir.
Franz Kafka

Vetrinus

• Yolcu
  • - 7 -
Ynt: Salonda Bir Gece
« YANITLA #1 : Tem 23, 2009, 02:11:14 »
Hancı Rom aynı dikkatle cevapladı:

"Siz kimsiniz bayım?"
J'alre

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #2 : Tem 23, 2009, 11:27:56 »
Genç hancı yüzünü gösterdiğinde, yaşlı adam onu daha önceden tanımadığının farkına vardı. Eski hancı Selmik neredeydi?

"Beni boşver hancı. Arada sırada buraya uğrayan bir yolcuyum işte. Sen bana mahzenden bir şişe Anglana getiriver."

Yaşlı adam, köşedeki karanlıklarda oturan sarı saçlı ve iyi görünümlü genç adamı fark etmişti. Handa başka kimse görünmüyordu. Onun masasına doğru ilerledi. Gecenin bu vaktinde, Anglana bağlarından kopup gelmiş kırmızı şaraba eşlik edecek bir arkadaş hiç fena olmazdı. Anglana şarabı ne kadar kaliteli olursa olsun, malesef konuşamıyordu.
Belirli bir noktadan sonra artık geriye dönüş yoktur. İşte bu noktaya erişmek gerekir.
Franz Kafka

Vetrinus

• Yolcu
  • - 7 -
« YANITLA #3 : Tem 23, 2009, 12:44:14 »
Genç hancı siparişi hazırlamak için barın arkasına doğru geçti. Yaşlı adamın içkisini götürmek için han salonuna döndüğünde, adamın Antuan'ın masasında oturduğunu gördü. Bu, Rom'un pek hoşuna gitmemişti. İçkiyi masanın üzerine koyarken, bir an Antuan'a kaymıştı bakışları. Yaşlı adama dönerek;

''Başka bir arzunuz?''
J'alre

Vetrinus

• Yolcu
  • - 7 -
« YANITLA #4 : Tem 24, 2009, 04:54:50 »
Yorgun olduğu her halinden belliydi yaşlı adamın, hiç konuşmuyor, içkisinden yudumluyordu sadece. Sakindi, Antuan'ın heyecanını karşılayabilecek kuvvette bir sakinlikti bu. Rom, sessizce izliyordu masayı, biraz tedirgin, birazda heyecanlıydı. Eli, bar tezgahının altında duran, küçük hançerini yokluyordu arada. Antuan'ın yine gereksiz yere bir taşkınlık yapıcağından korkuyodu. Antuan, eliyle dışarı çıkmasını işaret etti Rom'a, genç hancı bir kaç saniye bakışlarıyla dirensede, hanı terketmek zorunda kaldı sonunda. Yaşlı adam ve sarışın artık yalnızdı, yinede temkinliydi Antuan, yaşlı adamın kulağına doğru eğilip, yavaşça konuşmaya başladı;

''Bugün gelmeni beklemiyordum. Onun işini şimdi bitiremem. Bu işi onun yaptığını biliyorum fakat hala Aramil'i ikna edici kanıtlarım yok. Bu noktada onu öldürmeme razı olmaz Aramil ve inan bana içimdeki öfke, ona olan sadakatime yenilir böyle bir durumda. Bana bir kaç gün daha müsade et. Eğer biraz daha beklersen, bu iş bittiğinde sana ödediğimin 2 katını daha öderim, senin büyü hünerin olmadan o pisliğin hakkından gelemem.''
J'alre

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #5 : Tem 28, 2009, 11:48:43 »
"Antuan" dedi yaşlı adam sakince. "O yarın gece Anroth'u terk edecek. Yeni bir plan yapsan iyi edersin."

Yaşlı adam kadehindeki şarabı masada bırakarak ayağa kalktı. Henüz bir kadeh bile içmemişti. Kara Miğfer'in bu sessiz ve loş salonunda biraz daha vakit geçirmeyi isterdi ama şu anda yapması gereken başka işler vardı. Kapıya doğru yöneldi ve çıkmadan önce son bir kez Antuan'a baktı.

"Sabah tekrar geleceğim."
Franz Kafka

Aramil

• Ortak
  • - 5 -
« YANITLA #6 : Ağu 09, 2009, 00:13:55 »
Karanlık bir köşede oturup izlemeye koyulmuştu genç elf. Loncada bulunduğu uzun yıllar, ona bu işi yapmayı çok iyi öğretmişti. Bir çok kez, bu işi iyi yapabildiği için hayatta kalabilmişti aslında. Loncaya çok şey borçluydu ve uzun bir sürede borçlu kalacağının farkındaydı. Yaşlı adamın kapıdan çıkmasıyla irkildi birden. Gözlerini hafifçe kısıp izlemeye başladı. Hanın içerisinden sızan hafif ışık, Aramil'in yaşlı adamı çok net bir şekilde görmesini sağlamıştı. Halka elemanlarının Aramil'e bahsettikleri kişi buydu ve alınan istihbarata göre yaşlı adam Calahan denilen kanun kaçağıyla gizlice haberleşiyordu. Aynı adam birkaç gündür Kara Miğfer Hanı' nda  Antuan ile de gizlice birşeyler konuşuyordu ve Antuan konuştuklarından hiç bahsetmiyordu. Elf bu durumdan çok rahatsızdı ama Antuan birazdan bu konudan bahsetmek zorunda kalacaktı. Yaşlı adam kapıdan çıkıp dikkatlice etrafına baktı ve sonra elfin bulunduğu yolun aksine doğru yürümeye başladı. Elf, yaşlı adamın dikkatli ve tetikte olduğunu anlamıştı yürüyüşünden. Aramil, yaşlı adam gözden kayboluncaya kadar yerinden ayrılmadı. Güvende olduğunu hissettikten sonra ayağa kalkıp hana doğru yürüdü ve içeri girdi. Gözleri Antuan'ı aradı...
How shall we leave the lost road,
Time's getting short so follow me,
A leader's task so clearly,
To find a path out of the dark

Inilius Narteroth

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #7 : Mar 25, 2010, 09:40:50 »
Hancı Rom, gece vakti han kapısından içeriye giren genç kadına dikkatle baktı. Buraya genellikle önceden tanıdığı "çevre" insanları gelirdi, ama Rom bu kadını daha önce hiç görmemişti. Hareketlerine ve duruşuna bakılırsa deneyimli birine benziyordu. Rom, birkaç gün önce böyle birinin hana geleceği haberini almış ve onun odasını hazırlamıştı. Bu kesinlikle o olmalıydı, zira dış görünüşü tıpkı tarif edildiği gibiydi.

"Sthenno..." diye mırıldandı Rom kendi kendine. 
Franz Kafka

Vetrinus

• Yolcu
  • - 7 -
« YANITLA #8 : Mar 31, 2010, 11:37:12 »
Antuan, Kara Miğfer'i saklayan sessiz sokaklarda ilerledikten sonra nihayet hana vardı. Yine aynı rahatlamayı hissetti içinde, "Burası benim evim gibi artık" diye mırıldandı içeriye girerken ama bu rahatlama pek fazla uzun sürmedi. Tanımadığı üç kişi masalarda oturmaktaydı, üstelik ikisi kadındı. Kara Miğfer Hanı'nın pek alışkın olmadığı bir şeydi bu. Kapıdan içeriye girdiğinde herkesin bakışları sarışına dönmüştü, hepsiyle teker teker göz göze geldi ve kibarca selamladı yabancıları kafasıyla ve çok seri bir şekilde Rom'un yanında aldı soluğu, "Rom! Neler oluyor burada? Aramil nerede? Bu yabancılar kim? Ne zamandır buradalar?"
J'alre

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #9 : Mar 31, 2010, 21:26:07 »
"Aramil, şehirdeki görevleri sebebiyle bazen uzakta oluyor." dedi hancı Rom, meraklı bakışlara sahip sarışın adama. Aramil yine her zamanki gibi şehrin bilinmeyen sokaklarında ve gizli mekanlarında dolaşıyor olmalıydı.

"Yeni misafirlerimiz var." [diye devam etti hancı. "Şu masada oturan adam ve kadın senden bir kaç dakika önce geldiler. Onları daha önce buralarda görmedim ama bir tehdit oluşturacaklarını sanmam. Ortama çabuk uyum sağlayacak gibi görünüyorlar. Adam şimdiden han sakinleriyle çene çalmaya başladı. Sen gelmeden önce onlara kuklalardan bahsediyordu. Garip..."

Hancı daha sonra gözlerini başka bir masaya çevirdi. Han kapısına en uzak olan köşede, gölgelerin arasında tek başına oturan bir kadın vardı. Yüzünü bir kukuleta ile gizlemişti ve üzerinde kim olduğu konusunda ipucu verecek bir nesne taşımıyor gibiydi.

"Geleli bir süre oldu" dedi Rom. "Şimdiye dek hiç konuşmadı. İsmi haricinde kim olduğunu ve nasıl biri olduğunu bilmiyorum, ama onun geleceği bana bildirilmişti. Adı Sthenno. Bana söylendiği kadarıyla üst kattaki toplantınızı takip etmeye gelmiş. Hırsızlar Loncası'nın bunun için ona tam yetki verdiğini duydum. Önemli birisi olsa gerek." Rom daha sonra gizemli kadının bu konuşmaları duyabileceğinden korkarak çenesini kapadı ve biraz temiz hava almak için kapıdan dışarı çıktı.
Franz Kafka

ZulkhiR

• Ortak
  • - 7 -
« YANITLA #10 : Haz 24, 2010, 12:11:15 »
Handa uzun zamandır sessizlik hakimdi. Bu büyük bir ihtimalle kopacak fırtına öncesi sessizlikti. Herkes dikkatli bir şekilde neler olup bittiğini gözlemliyordu. "Bu sessizliği biraz bozmak ve fırtınadan öncesine hareket getirmek istiyorumm hancı! Güzel bir müzik ve güzel şaraplar istiyorum salonda, güzel bir gece için."
The Professional
Doderic Cotton

ZengalDarkskull

• Tayfa
  • - 6 -
  • Toprak, sana karışalım.
« YANITLA #11 : Ara 18, 2010, 00:15:55 »
Kara Miğfer'e uğramayalı Anroth'un yollarını aşındıran başka kıymetli dostlar olmuş. Hancı Selmik! Uyuklama artık, doldur bakalım şu eski maşrapayı. Storn için de kuru yemiş getir, her zamanki gibi kapıdaki serin ahşap holde eski bir sandalye çekeceğim ve oturuyor olacağım, bu sık sık kükreyen iri adamı bulacağın yer gecenin mavisini en iyi gören yerdir bilirsin.
Burden

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #12 : Ara 18, 2010, 01:05:43 »
Yaşlı adam, yorgun bir yüz ifadesiyle kapıdan içeriye giren Aramil'i görünce onu kendi yanına buyur etti.

"Anroth sokaklarının kadim gölgesi, özlenen dost Aramil, ne iyi ettin de geldin! Seni görmek çok güzel. Çantanı hazırlıyordum ben de şimdi. Hmm... Bir bakalım. Yollukların, su mataran, ada haritası, bir tutam şifalı ot, biraz para ve yanından ayırmadığın hançerin... Ağırlık sevmezsin diye azla yetindim, dost... Eğer eksik varsa hemen yerine koyalım. Kısa bir yolculuğa çıkacağız bu gece. Pırıl pırıl bir gökyüzü ve binlerce yıldızın altında, mükemmel ada manzaralı bir yer var bildiğim. Yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara yürüyelim..."
Franz Kafka

Meldor

• Tayfa
  • - 6 -
  • "Asla bensiz içmesin."
« YANITLA #13 : Ara 19, 2010, 23:26:04 »
"Hancı boş odan var mı?" diye bağırdı cüce, üzerindeki dikkatli bakışlara ve handaki diğer kişilere aldırmadan. Pek umrunda değildi sanki birilerini rahatsız etme olasılığı.
Scimitar

ZulkhiR

• Ortak
  • - 7 -
« YANITLA #14 : Ara 21, 2010, 16:10:32 »
Hanın arkasından yine sinsice girdi Zulkhir. Hana kapıdan girmek pek huyu değildir, içerde kimin neyin beklediğini görmek ister her zaman. Sinsice içeriye baktığında gözleri çok eski bir dostu gördü ve yerinden fırlayarak çıktı. Elf Aramil oradaydı.
The Professional
Doderic Cotton

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #15 : Ara 21, 2010, 16:25:43 »
Arkalardan beklemedik bir sülietin gelişi Ryle'yi şaşırtsa da güzel ve sevdiği hareketlerdi. İşte Ryle'nin beklediği adam gelmişti. Kara Miğfer'in kibar kalpazanı. Onda istediği bilgiyi bulabilir miydi acaba? Bu Ryle'nin son ve tek şansı olsa gerekti. Onun masaya oturmasını beklerken rahat tavırlarını bozmadan arkasına doğru yaslandı ve o güzel kukuletasını çıkarırken gözlerini tecrübeli düzenbazdan ayırmadı.
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

ZulkhiR

• Ortak
  • - 7 -
« YANITLA #16 : Ara 21, 2010, 17:20:53 »
Aramil'i görmüş olmanın mutluluğu olsa da üzerinde, etrafındaki yeni yüzleri fark etmişti. Özellikle de üzerine dikilen gözler çok dikkatini çekmişti. Elf'in yanına otururken hancı Rom'u çağırdı. Çaktırmadan gözlerini kendisine diken adamın kim olduğunu sordu.
The Professional
Doderic Cotton

Aramil

• Ortak
  • - 5 -
« YANITLA #17 : Ara 26, 2010, 23:06:14 »
Hancının yanına doğru yürüdü elf. Çantayı aldı ve kontrol etti. Eksiksiz olarak hazırlamıştı herşeyi herzamanki gibi. Sonra döndü hana baktı uzun uzun ve hayranlıkla. Masalar, ışıklar ve atmosfer muhteşemdi. Sanki sihirli bir deynekle dokunulmuş gibi değişmişti han. Bu sihirli deynek Kharnos'un elleriydi aslında.

Sonra hancıya döndü ve tebessümle yüzüne baktı:
"Emeğine sağlık sevgili dostum, sağol. Beni hergün biraz daha borçlandırıyorsun, değil mi?" dedi gülümseyerek. Sonra başını pencereye çevirdi. Havanın iyice karardığını gördü ve:

"Hadi çıkalım artık dostum", dedi. "Benim güneşim doğmaya başladı."
How shall we leave the lost road,
Time's getting short so follow me,
A leader's task so clearly,
To find a path out of the dark

Inilius Narteroth

Kharnos

• Hancı
  • - 19 -
« YANITLA #18 : Ara 30, 2010, 14:11:01 »
Ah! Bir zamanlar aynı yollardan yürüdüğümüz, bu şehirdeki tavernalarda diyarların en güzel şarkılarını çalarak müdavimleri coşturduğumuz kadim dostum sonunda geldi! Evet genç arkadaşlarım, şaşırmayın! İhtiyar Kharnos gençken tavernalarda davul da çalmıştır! Ehm...

Unutulmuş diyarların meşhur gezgini Anasazi, hoş geldin! Kap bir sandalye ve masamıza gel. Sana buraya özel bir içki ısmarlayayım!
Franz Kafka

Ryle

• Tayfa
  • - 6 -
  • Ryle`
« YANITLA #19 : Nis 12, 2011, 09:18:43 »
Bu bekleyişten haz almayan Ryle, masasına bir şarap daha istemiş ve hancı Rom, çok bekletmeden Ryle'nin şarabını getirmişti. Ryle şarabı hiç içmeden adını henüz öğrenemediği fakat silueti gözünün önünden ayrılmayan kalpazana döndü, şarabı karşısına koyup, gözlerine son bir istekli bakış attıktan sonra parmağındaki yüzüklere çevirdi ve bekleyişe geçti.
Terazinin iki tarafında kimin durdugunun önemi yoktur, önemli olan kefeyi tutan demir.

accordion-centenary