Bir Full-Round Action olan "Full Attack" hamlesi ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Geçmişte yanlış bildiğim bir kuralın doğrusunu öğrendim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Full Attack'a girişen bir karakter sahip olduğu atakları Reach mesafesindeki rakiplerine dağıtarak farklı hedeflere vurabilir. Örneğin karakterin +6/+1 primlerle iki atağı varsa, Reach mesafesi içerisinde bulunan iki farklı gobline birer vuruş yapabilir. Bu durumda ilk saldırısını +6, ikinci saldırısını da +1 primle yapar. Karakterin bu şekilde yapabileceği vuruşlar, toplamda sahip olduğu atak sayısı ile sınırlıdır.
Karakter sadece bununla kalmayıp, atakların arasında bir "5 ft. Step" de kullanabilir. Örneğin +6/+1 primlerle iki atağa sahip bir Fighter, birinci atağında (+6) önündeki goblini yere indirebilir, 10 feet ötedeki diğer gobline doğru 5 ft. Step ile yaklaşabilir ve ikinci atağıyla da (+1) ona vurabilir.
Two-Weapon Fighting kullanan karakterler için de bu kural aynı şekildedir. Karakter henüz Level 1 bile olsa, Two-Weapon Fighting sayesinde iki farklı rakibe birer kez vurabilme şansına sahiptir.
Ataklar, en yüksekten en küçüğe doğru sıralanacak şekilde yapılmalıdır. Yukarıdaki örneklerde bahsedilen karakter +1 primli ikinci atağını +6 primli birinci atağından daha önce yapamaz.
Bir karakterin Full Attack yapacağını beyan etmesine gerek yoktur. İlk atağının sonucuna göre hamlesinin devamına karar verebilir. Birinciden sonraki ataklarını da yapmaya karar vererek Full Attack'a girişebilir ya da başka bir hamle (Move ya da Swift action gibi) ile devam etmek isteyebilir. Çift silah tutarak tek bir saldırı yapmış olan bir karakterin, ikincil saldırılarını yapmaktan vazgeçse bile çift silahla dövüşme cezalarını her halükarda alması gerektiği unutulmamalıdır.